Trio Tangata


 

 

Artiesten

 

Andrea Bentivoglio - Viool

is geboren te Buenos Aires Argentinië. Ze begon viool te spelen op 9­jarige leeftijd bij prof L. Spiller. In 1980 werd zij uitgenodigd bij de Jehudi Menuhin Academy te Gstaad. Van 1981 tot 1984 studeerde zij in Augsburg bij Ana Chumachenco.

In 1985 verhuisde zij naar Nederland om bij Herman Krebbers aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam te studeren, waar ze

haar UM diploma behaalde in 1990.

Na in 1988 auditie te hebben gedaan bij het Koninklijk Concertgebouworkest was zij hier regelmatig werkzaam als vaste remplaçant.

Vanaf 2001 is ze zich gaan richten naar de muziek waar haar wortels liggen :de tango.

Sinds Mei 2015 is ze vaste lid van Tangata.

Als zelfstandige violiste speelt ze verder in verschillende ensembles en orkesten en is ook werkzaam als viooldocente.
Jacqueline Edeling - Bandoneón, arrangementen

Een expert op het gebied van balg -instrumenten. Jacqueline speelt bijna ieder balg-instrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgt. Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland , als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, operaprojecten, alsook in enkele professionele tango ensembles. Jacqueline componeert en arrangeert voor diverse groepen en heeft haar eigen solo theater show.

 

 

Margreet Markerink - Piano, composities, arrangementen

Na haar klassieke studie aan het conservatorium specialiseerde zij zich in het componeren arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek onder de supervisie van welbekende pianist/componist Gu
stavo Beytelmann en bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof op het Rotterdamse Conservatorium. Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen (van klassiek tot jazz en Balkan muziek) zijn haar composities origineel zonder het tango gevoel te verliezen. Naast haar spelen in Trio Tangata en Tango Dorado heeft ze veel samengewerkt met tangozangers, zoals José Rivero. Zij won in 2008 de nationale "choclo" compositieprijs voor nieuwe tangodansmuziek met 5 eigen composities

 

 

 

 

Boris Franz (Bonn, 1974)- Contrabas

Boris Franz heeft Jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd.

Al tijdens zijn conservatoriums studie heeft hij zich verdiept in tango en eigen muziek gecomponeerd en uit gevoerd.

Gauw na de studie begon zijn leertijd als tango bassist toen hij het geluk had met jonge meesters uit Buenos Aires samen kunnen te werken.

In Bandola Zurdo speelde hij met Dario Polonara (tegenwoordig de leider van Sexteto Guardiola in Barcelona), Nicolas Giordano en Juan Otero waarvan hij ook lessen nam in componeren en arrangeren.

Onder leiding van Mark Wyman heeft hij met Orquesta Amago veel kilometers in de danstango van de gouden eeuw op gedaan en daar zijn liefde voor grote bezettingen ontdekt.

Boris is een gevraagde bassist en heeft als vaste kracht of remplaçant met vele groepen op podium gestaan: Tango Extremo, Tango Dorado, het 4 Seasons Ensemble, Origen Tango, Sylvia Mancuso, La Tabú en vele anderen.

Met Trio Nocturna won hij prijzen als De Choclo en de Concurso Doble Ocho. In 2012 en 2013 haalde sextet Tango El Portal waar Boris de muzikale leiding doet de tweede prijs bij de internationale Doble Ocho concours met arrangementen van de klassiekers Barrio de tango en Al compás de un tango.

 

 

 

 

Jeannine Geerts - Zang

Jeannine Geerts studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, waarna ze solozang studeerde bij Margreet Honig aan het Sweelick Conservatorium Amsterdam en hier de drama-(opera) opleiding volgde.
Jeannine zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette. Ze werkte in Duitsland aan het Operetten-Tournee Theater Hannover, en zong o.a in de opera van Krakau.
Ook op musicalgebied heeft Jeannine ook haar sporen verdiend. Zo was te zien in o.a in de “The Sound of Music” bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Voor de rol van “barones” werd ze genomineerd, als beste vrouwelijke bijrol, voor de Vlaamse Musical-awards.
Als actrice wordt ze regelmatig gecast voor televisieserie’s zoals “Onderweg naar Morgen” en “Fataal” .
Jeannine: ” Ooit is de fado en de tango op mijn pad gekomen, daarna deze geweldige muzikale vrouwen! Wat een geschenk om deze prachtige intense muziek en teksten, zo recht vanuit mijn hart met hun te mogen vertolken....”!

 

 
 

Regelmatige Gasten

Suze Stiphout - Contrabas


Suze Stiphout studeerde klassiek contrabas aan het koninklijk conservatorium in Den Haag. Na haar klassieke studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, tango en Arabische muziek. Ze is vaste vervanger bij TrioTangata en daarnaast speelt ze in verschillende formaties waaronder tango quintet Arrastre, de theatervoorstelling Vlieg, Bustan en the Sentimentalists.

 

Adinda Meertins - Contrabas

Zij heeft contrabas gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zowel de klassieke opleiding bij bassist Peter Leerdam en later is zij zich gaan specialiseren in wereldmuziek. In 2009 is Adinda afgestudeerd en sindsdien speelt zij overal in de latin- en tango scene en daarnaast regelmatig klassieke projecten.
Adinda speelt bij Trio Tangata, Bij Tango Extremo, Nueva Manteca, Zarate, Zulemax en andere bands... Bij Trio Tangata heeft ook Adinda een solistische rol, evenals de andere musici.


 

  

José Rivero - Zang

José Rivero, geboren in Cordoba, Argentinie, startte zijn zangcarierre als een professioneel koorzanger met het "Coro Polifonico de Cordoba", waarmee hij 12 jaren klassiek repertoire zong, van opera’s, requiems ,motetten tot cantates. Daarna is José zich gaan toewijden in de Argentijnse tangoliederen en behoort vandaag de dag tot wereldtop van hedendaagse tangozangers. Zowel in Argentinie als in Brazilie heeft José tv presentaties gehouden, concerten op radio, tv, festivals, concertzalen. Momenteel woont José in Nederland en treedt veelvuldig op met het septet Tango Dorado, o.a. met theatertournees , en met Trio Tangata. Recent heeft José Rivero meegewerkt aan de nieuwe CD van Trio tangata: "mis cosas favoritas".

 

 

 

 

 

 
Christiaan van hemert

Christiaan van Hemert studeerde viool, bandoneon, piano en compositie

aan het Utrechts, Rotterdams en Haagsche concervatorium.

Hij produceerde verschillende theaterconcerten met het Rosenberg Trio,

Roby Lakatos en het Christiaan van Hemert orkest en tourde acht jaar als artistiek leider en bandoneonist met Tango Dorado door Europa.

Hij speelde theatervoorstellingen als begeleider van o.a. Vera Mann, Jenny Arean en Petra Berger.

Trio Tangata kwam voort uit Tango Dorado en Christiaan van Hemert is nog altijd een vaste kern van het ensemble d.m.v. het aanleveren van arrangementen.

Als componist/arrangeur schreef hij voor het Matangi strijkkwartet, het Residentie orkest

en het Metropole orkest en schreef filmmuziek voor "Het wonder van Maxima", "De Kroon",

"Zoop in Zuid Amerika" en "Het Nieuwe Rijksmuseum".

Momenteel is hij vooral actief als gypsy jazz en bleugrass violist en speelt in binnen- en buitenland met de top musici in deze stijlen.

Tevens is hij verbonden als docent op de masterafdeling van het Rotterdams Concervatorium.

 

 

 

 

 

AnnA Franken - Zang

AnnA Franken studeerde Klassiek en Argentijnse Tango zang aan het Rotterdams concervatorium te Rotterdam. In het jaar 2011 verhuisde met een beurs van het Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten naar Buenos Aires waar zij o.a. bij Lidia Borda, Julián Peralta, Patricia Barone en Alejandro Goyot zanglessen en compositielessen volgde.

Sinds 2012 is zij zowel in Buenos Aires als ook in Europa thuis en treed op beide kontinenentenregelmatig met verschillende ensembles op. De afgelopen jaren was zij met ensembles zoals Guitarras Porteñas en het Orchesta Tipica OTRA o.a. in de Doelen te Rotterdam, het Lucent Danstheater te Den Haag en het Holland Festival te Amsterdam te horen.

Met het Orchesta Tipica Tango Masivo trad zij 2012 in België op en met de ensembles Quarteto Rotterdam en Sexteto Obsesión Tango is zij regelmatig in Duitsland en Switserland te horen.

Ook trad zij op met de gitarristenNicolás Mustillo (ARG) , Hernan Ruiz (ARG), Fabián Flombaum (ARG) en met Kay Sleking (NL) op in intieme duo’s.

http://www.annafranken.com/

 

 

                                                           

Carlos en Mirella - Dans

Zie de uitgebreide website...

http://carlosymirella.com/

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MvcIoy5o7bY

 

 

 

 

About us

In 2011 Carlos and Mirella partnered up together. Since then they make a passionate and beautiful dance couple. With the technical background of Mirella and the experience of Carlos they perfectly fill each other! In The Netherlands they give regular dance classes for Alma de Tango and Dancalegria. Besides that, they perform and teach all over the country and beyond.

 

- Argentine Tango/ – Classical Ballet

- Modern Ballet/ – Jazz/ – Afro

- Uban Pop/ – Salsa/ – Bachata

- Samba de Gafieira/ – Zouk

 

Mirella van der Linden have been dancing for almost all her life. She started her passion with ballet in her home town. When Mirella knew that she wanted to be a professional dancer she did audition for the Albeda Dance College, in Rotterdam. With great passion and dedication she started her education. After 4 years of training in serveral dance styles like: Ballet, Modern, jazz, afro, Urban-Pop and more, she gratueted in 2011 and started her career as a dancer.

 

- Argentine Tango /- Samba de Gafieira/

- Salsa / – Zouk / – Bachata /

-Merengue- Forro /– Bolero / – Samba-rock

 

Joao Carlos David have been dancing for most of his life. He was born in Brasil. With his love for dancing, Carlos shares with Passion in Brasil. Carlos spended a big part of his life in Argentina

where he had lessons from the big masters of tango. In 2008 he started to teach and perform

Argentine Tango in regular cruises of the company Costa Cruises and traveled all the world.