Trio Tangata


 

 

Artiesten


 

 


Andrea Bentivoglio - viool


Andrea is geboren te Buenos Aires Argentinië. Ze begon viool te spelen op 9­-jarige leeftijd bij prof L. Spiller. In 1980 werd zij uitgenodigd bij de Jehudi Menuhin Academy te Gstaad. Van 1981 tot 1984 studeerde zij in Augsburg bij Ana Chumachenco.

In 1985 verhuisde zij naar Nederland om bij Herman Krebbers aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam te studeren, waar ze haar UM diploma behaalde in 1990. Na in 1988 auditie te hebben gedaan bij het Koninklijk Concertgebouworkest was zij hier regelmatig werkzaam als vaste remplaçant.

Vanaf 2001 is ze zich gaan richten naar de muziek waar haar wortels liggen: de tango. Sinds Mei 2015 is ze vaste lid van Tangata. Als zelfstandige violiste speelt Andrea verder in verschillende ensembles en orkesten en is ook werkzaam als viooldocente.


 

 


Jacqueline Edeling - bandoneón, arrangementen


Jacqueline is een expert op het gebied van balg-instrumenten. Ze speelt bijna ieder balg-instrument, in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding aan de bandoneón gezorgd. Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, opera-projecten, alsook in enkele professionele tango ensembles. Jacqueline componeert en arrangeert voor diverse groepen en heeft haar eigen solo theater show.

 

 


Margreet Markerink - piano, composities, arrangementen


Na haar klassieke studie aan het conservatorium, specialiseerde Margreet zich in het componeren, arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek onder de supervisie van welbekende pianist/componist Gustavo Beytelmann en bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof op het Rotterdamse Conservatorium.

Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen (van klassiek tot jazz en Balkan muziek) zijn haar composities origineel zonder het tango gevoel te verliezen.

Naast haar spelen in Trio Tangata en Tango Dorado heeft ze veel samengewerkt met tangozangers, zoals José Rivero. Margreet won de nationale "choclo" compositieprijs voor nieuwe tangodansmuziek met 5 eigen composities.

 

 

 

 


Boris Franz - contrabas


Boris (Bonn, 1974) heeft Jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Al tijdens zijn conservatoriums studie heeft hij zich verdiept in tango en eigen muziek gecomponeerd en uitgevoerd. Na de studie werkte hij samen met jonge meesters uit Buenos Aires. In Bandola Zurdo speelde hij met Dario Polonara, Nicolas Giordano en Juan Otero. Onder leiding van Mark Wyman heeft Boris met Orquesta Amago veel kilometers in de danstango van de gouden eeuw op gedaan.

Hij heeft met vele groepen op podium gestaan: Tango Extremo, Tango Dorado, het 4 Seasons Ensemble, Origen Tango, Sylvia Mancuso, La Tabú en vele anderen. Met Trio Nocturna won hij prijzen als de Choclo. Sextet Tango El Portal waar Boris de muzikale leiding van heeft, haalde de tweede prijs in het internationale Doble Ocho concours.

 

 

 

 


Jeannine Geerts - zang


Jeannine studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, waarna ze ze zich specialiseerde in solozang bij Margreet Honig aan het Sweelick Conservatorium Amsterdam. Hier volgde ze ook de drama(opera)-opleiding.
Zij zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette. Ze werkte in Duitsland aan het Theater Hannover, en zong bij de Opera van Krakau. Ook op musicalgebied heeft Jeannine ook haar sporen verdiend. Zo was te zien in o.a in de “The Sound of Music” bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In de rol van “barones” werd ze genomineerd, als beste vrouwelijke bijrol, voor de Vlaamse Musical-awards.
Als actrice werd Jeannine gecast voor televisieserie’s zoals “Onderweg naar Morgen” en “Fataal”.
Fado en tango kwamen op het pad van Jeannine: "Die geweldige muzikale mensen van Tangata! Wat een geschenk om deze prachtige intense muziek en teksten, zo recht vanuit mijn hart met hen te mogen vertolken....!"

 

 
 

 

Gast Artiesten

 


Emmy Storms- viool

 

(Katwijk aan Zee, 1988) begon met vioolspelen op 5 - jarige leeftijd en kreeg les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In juni 2012 sloot ze de (Orkest)Masteropleiding met een10 met onderscheiding voor Muzikale Artisticiteit af. Emmy heeft naast solo projecten en kamermuziekensembles ook altijd graag in orkesten gespeeld. Ze won vele prijzen en houdt van naast het klassieke repertoire veel van volksmuziek, zoals Ierse fiddle , joodse klezmer , zigeunermuziek en natuurlijk de tango.


Suze Stiphout - contrabas


Suze studeerde klassiek contrabas aan het koninklijk conservatorium in Den Haag.

Na deze studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, Arabische muziek en natuurlijk de tango.

Suze speelt regelmatig met Tangata, maar ook in andere formaties waaronder tangoquintet Arrastre, theatervoorstelling Vlieg, Bustan en the Sentimentalists.

 

 

 


Daniël Lehmann - contrabas

 

Daniël begon op achtjarige leeftijd vioollessen te volgen en schakelde op zijn zestiende over op de contrabas. Hij voltooide zijn studie contrabas aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium en studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Na actief te zijn geweest in de jazz-scene, werd Daniël specialist in de Argentijnse tango. Met Sexteto Canyengue heeft hij vier jaar lang de wereld rond getoerd. In Buenos Aires nam hij lessen bij Horacio Cabarcos, een vermaard tango bassist.

Daniel is hoofdvakdocent tango contrabas aan het Rotterdams Conservatorium.

 

 

José Rivero - zang


José, geboren in Cordoba inprofessionele  Argentinie, startte zijn professionele zangcarièrre bij het "Coro Polifonico de Cordoba", waar hij 12 jaar klassiek repertoire zong: opera’s, requiems, motette en cantates. Daarna legde hij zich toe op de Argentijnse tango en vandaag de dag behoort José tot wereldtop van hedendaagse tangozangers.

Zowel in Argentinië als in Brazilië heeft José TV-presentaties gehouden, concerten gegeven voor de radio, TV, op festivals en in concertzalen. 

 

 

Christiaan van Hemert - viool, bandonéon


Christiaan studeerde viool, bandoneon, piano en compositie aan het Utrechts, Rotterdams en Haags concervatorium. Hij produceerde theaterconcerten met onder meer het Rosenberg Trio, Roby Lakatos en het Christiaan van Hemert orkest. Christiaan tourde jarenlang als artistiek leider en bandoneonist met Tango Dorado door Europa en speelde in theatervoorstellingen als begeleider van o.a. Vera Mann, Jenny Arean en Petra Berger.

Trio Tangata kwam voort uit Tango Dorado en Christiaan is nog altijd een vaste waarde voor ons ensemble door het aanleveren van arrangementen. Als componist/arrangeur schreef hij ook voor het Matangi strijkkwartet, het Residentie orkest en het Metropole orkest en schreef hij filmmuziek voor "Het wonder van Maxima", "De Kroon", "Zoop in Zuid Amerika" en "Het Nieuwe Rijksmuseum". Momenteel is Christiaan vooral actief als gypsy jazz en bleugrass violist.

 

 


AnnA Franken - zang


AnnA studeerde klassiek en Argentijnse tango aan het Rotterdams concervatorium. Daarna verhuisde zij met een beurs van het Nederlandse Fonds voor Podiumkunsten naar Buenos Aires waar zij bij Lidia Borda, Julián Peralta, Patricia Barone en Alejandro Goyot lessen volgde.

Nu voelt zij zich zowel in Buenos Aires, als in Europa thuis en treedt zij op beide continenenten regelmatig op met verschillende ensembles op, zoals met Guitarras Porteñas en het Orchesta Tipica OTRA in de Doelen Rotterdam, het Lucent Danstheater Den Haag en het Holland Festival Amsterdam. Met het Orchesta Tipica Tango Masivo trad zij in België op en met de ensembles Quarteto Rotterdam en Sexteto Obsesión Tango is zij regelmatig in Duitsland en Switserland te horen. Ook trad AnnA op met de gitarristenNicolás Mustillo (ARG) , Hernan Ruiz (ARG), Fabián Flombaum (ARG) en met Kay Sleking (NL) op in intieme duo’s.

 

 

                                                           

Carlos & Mirella - dans

   

Carlos and Mirella make a passionate and beautiful dance couple. The technical background of Mirella and the experience of Carlos make a perfect fit. In The Netherlands they give regular dance classes for Alma de Tango and Dancalegria and they perform and teach all over the country and beyond.

Mirella has been dancing all her life. She did audition for the Albeda Dance College in Rotterdam. After 4 years of training in serveral dance styles like ballet, modern, jazz, afro and urban-pop, she graduated and started her career as a dancer. Argentine Tango, Samba de Gafieira, Salsa ,Zouk, Bachata, Merengue, Forro, Bolero and Samba-rock are her specialties.

Carlos has also been dancing all his life. He was born in Brasil but spent a big part of his life in Argentina, where he had lessons from the big masters of tango. After that he started to teach and perform Argentine Tango in regular cruises of the company Costa Cruises and traveled all the world. Carlos and Mirella dance together since 2011.