Welkom | Agenda | Artiesten | CD's | Recensies | Fotogallerij | Clips | Contact | Links |


Artiesten
 

Jacqueline Edeling - Bandoneón
Een expert op het gebied van balg -instrumenten. Jacqueline speelt bijna ieder balg instrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgt. Zij treedt op in bekende concertzalen , zowel in Nederland , als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten , operaprojecten, alsook in enkele professionele tango groepen. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Fuego Latino en heeft haar eigen solo theater show.

Margreet Markerink - Piano, composities, arrangeren
Na haar klassieke studie aan het conservatorium specialiseerde zij zich in het componeren arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek onder de supervisie van welbekende pianist/componist Gustavo Beytelmann en bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof op het Rotterdamse Conservatorium. Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen (van klassiek tot jazz en Balkan muziek) zijn haar composities origineel zonder het tango gevoel te verliezen. Naast haar spelen in Trio Tangata en Tango Dorado heeft ze veel samengewerkt met tangozangers, zoals José Rivero. Zij won in 2008 de nationale "choclo" compositieprijs voor nieuwe tangodansmuziek met 5 eigen composities

Suze Stiphout - Contrabas
Suze Stiphout studeerde klassiek contrabas aan het koninklijk conservatorium in Den Haag. Na haar klassieke studie heeft ze zich verdiept in jazz, latin, tango en Arabische muziek. Ze is vaste vervanger bij TrioTangata en daarnaast speelt ze in verschillende formaties waaronder tango quintet Arrastre, de theatervoorstelling Vlieg, Bustan en the Sentimentalists.
 

Regelmatige Gasten
 

Adinda Meertins - Contrabas
Zij heeft contrabas gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zowel de klassieke opleiding bij bassist Peter Leerdam en later is zij zich gaan specialiseren in wereldmuziek. In 2009 is Adinda afgestudeerd en sindsdien speelt zij overal in de latin- en tango scene en daarnaast regelmatig klassieke projecten.
Adinda speelt bij Trio Tangata, Bij Tango Extremo, Nueva Manteca, Zarate, Zulemax en andere bands... Bij Trio Tangata heeft ook Adinda een solistische rol, evenals de andere musici.
José Rivero - Zang
José Rivero, geboren in Cordoba, Argentinie, startte zijn zangcarierre als een professioneel koorzanger met het "Coro Polifonico de Cordoba", waarmee hij 12 jaren klassiek repertoire zong, van opera's, requiems ,motetten tot cantates. Daarna is José zich gaan toewijden in de Argentijnse tangoliederen en behoort vandaag de dag tot wereldtop van hedendaagse tangozangers. Zowel in Argentinie als in Brazilie heeft José tv presentaties gehouden, concerten op radio, tv, festivals, concertzalen. Momenteel woont José in Nederland en treedt veelvuldig op met het septet Tango Dorado, o.a. met theatertournees , en met Trio Tangata. Recent heeft José Rivero meegewerkt aan de nieuwe CD van Trio tangata: "mis cosas favoritas".

Jeannine Geerts -Zang
Jeannine Geerts studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, waarna ze solozang studeerde bij Margreet Honig aan het Sweelick Conservatorium Amsterdam en hier de drama-(opera) opleiding volgde.
Jeannine zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette. Ze werkte in Duitsland aan het Operetten-Tournee Theater Hannover, en zong o.a in de opera van Krakau.
Ook op musicalgebied heeft Jeannine ook haar sporen verdiend. Zo was te zien in o.a in de “The Sound of Music” bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Voor de rol van “barones” werd ze genomineerd, als beste vrouwelijke bijrol, voor de Vlaamse Musical-awards.
Als actrice wordt ze regelmatig gecast voor televisieserie’s zoals “Onderweg naar Morgen” en “Fataal” .
Jeannine: ” Ooit is de fado en de tango op mijn pad gekomen, daarna deze geweldige muzikale vrouwen! Wat een geschenk om deze prachtige intense muziek en teksten, zo recht vanuit mijn hart met hun te mogen vertolken....”!